dimarts, 6 de desembre del 2011

Comentari del text

CANÇONETA INCERTA 

És un poema de la tercera secció del llibre Cor quiet de Josep Carner, està situat a Les estampes. Són quaranta-quatre poemes agrupats en trenta-set epígrafs.
És el primer llibre totalment publicat desprès de la partença del poeta. Aquest llibre neix de la maduresa i la distància del poeta. Cor quiet assenyala un punt d' inflexió en la trajectòria de l'autor. És un llibre de maduresa vital en que, hi trobarem sobretot la reflexió pròpia.
Aquest llibre va ser escrit per que l'autor volia una seguretat econòmica i un major lleure per a la dedicació poètica. 
La època va ser el noucentisme, l'any 1925. L'objectiu de la obra és parlar del camí que dona la vida.
Al primer paràgraf parla del camí de la vida i dels diferents camins que pots escollir per seguir-lo.
Al segon paràgraf ve a dir mes o ments el mateix, les opcions que has d'elegir per poder seguir el teu destí o camí.
Al tercer i últim paràgraf planteja que depèn del camí que agafis pot passar una cosa o una altra, és a dir, que através de les teves opcions pots arribar a un lloc o a un altre.
El títol és relaciona amb el poema perquè tant la cançoneta com la vida es incerta vull dir que a la vida no has pres totes les decisions, per això és incerta.
El tema del poema és la vida, el destí i les seves opcions.
La relació que mantenen tots els poemes és sobre la Maduresa de Josep Carner.
Els símbols que s'utilitzen son guions i comes, les comes son les pauses per poder llegit el poema amb entonació, i els guions son com apartats on és diu el que pensa l'autor o passa.
La conclusió d'aquest text es que Josep Carner veu moltes maneres de seguir la vida, que avui potser ets feliç peròdemà estas trist, que tot canvia depèn del camí que escollis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada